TÁBORVEZETŐ: K.Kovács Ákos, operatőr

14067884_1425706154109885_2950628472506299513_o

  1. Kovács Ákos vagyok. Születtem ’91-ben és éppen az alkotótábor alatt lesz a születésnapom augusztus 13-án. Jártam a Kosztolányiba Szabadkára, ahol Dezső-díjat kaptam, mert inkább forgattam meg fotóztam, mint tanultam. Közben minden évben vetítettek a KMV-n, ott nevettek meg sírtak először a filmjeimen. Gimnazista koromtól jártam nyári filmes táborba, ahol rájöttem, hogy tulajdonképpen nagyon könnyű filmet csinálni. Aztán Pesten egyetemista lettem, ahol meg azt mutatták meg, hogy milyen nehéz filmet csinálni.

Jelenleg forgatok mindent, mindenfele. Filmet, reklámot, klippet. A workshop alatt mi is csinálunk egyet. Mi találjuk ki, és írjuk meg a forgatókönyvet, forgatjuk le és vágjuk meg a filmet. Arra jó ez, hogy kicsit belelássunk, hogyan készül egy film, és olyan alapokról tanuljunk, amikből később könnyedén fejlődni lehet. Szerintem jó lesz. Gyertek.

11164048_10153315331604656_8527203656067817309_n

A TÁBORRÓL

Sok filmet nézel? Vagy éppen hogy keveset? Szívesen véleményezed mitől működik, vagy nem működik egy beállítás, egy jelenet? Úgy érzed ezt te is meg tudnád csinálni? Vagy már meg is csináltad? Szeretnéd átlátni hogyan készül el egy film? Itt beleleshetsz ennek az óriási művészeti ágnak egy pici részletébe az ötlettől a megvalósításig. Csapatmunka, és egyéni agyalás. Kamerakezelés, kompozíció.

RÉSZTVEVŐK ÉLETKORA: min 16 év, felső korhatár nincs

LÉTSZÁM: 15 fő

RÉSZVÉTELI DÍJ: 50 euro, ami magába foglalja az oktatást, napi két étkezést (reggeli, estebéd), sok kísérőprogramot, illetve egy bérletet a tábort követő Malomfesztiválra.

 

TÁBORI KÍSÉRŐPROGRAMOK:

– Ismerkedős játékok

– Reggeli jóga Pintér Nikivel

– Mi ez a cirkusz? – Halász Glória dokumentumfilmje a Recirquel társulatról, a filmet közönségtalálkozó követi

– Dr. Lala – Halász Glória dokumentumfilmje Dr. Laláról, a bohócdoktorról, akit a film után tovább lehet majd faggatni

– Malom quiz – quiznight spontán kialakított csapatokkal

– Könyvbemutatók

– Itt a Tanyaszínhááááz

– Ernelláék Farkaséknál filmvetítés

– Koncertek: „Hát persze!” zenekar – merülj el a Bossa Nova dallamaiban, s egyéb meglepetések

– Falusi kincskereső túra, a szabadulószobák mintájára

– Éjjeli mozi retro filmekkel, és rajzfilmekkel. (Sörgyári Capprichio, Szaffi, Vuk, Mézga Család, Tanulmány a nőkről, BelleVillei randevú, és még sok más csemege)

– Beszélgetések irodalomról, színházról

 

A kísérőprogram csak bővülni fog!!!

Az esti programok mindenki számára nyitottak, és ingyenesek!!!

 

JELENTKEZNI LEHET: Szerda Zsófinál, a desiresofi@gmail.com e-mail címen. Kérjük a levélben azt is jelezzétek melyik táborban szeretnétek részt venni

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: Július 25.

MUNKABEMUTATÓ: A fesztivál első napján, augusztus 17.

HOZZ MAGADDAL: sátrat, matracot, takarót, meleg ruhát, vízálló cipőt, saját étkészletet, próbaruhát, jókedvet, véleményt, jógaszőnyeget ha jógáznál reggelente

SZÁLLÁS: sátorban

HELYSZÍN: Orom, az Öreg Malom mellett