Augusztus 19-én tartják az oromi általános iskola udvarában (Nagy út 141.) az Oromiak Első Nagy Világtalálkozóját, melynek programja most már teljesen kirajzolódott. Emellett megindult a regisztráció is, mellyel részvételi szándékukat jelezhetik a jelenlegi és egykori oromiak, illetve az emléktárgyakra való előzetes rendelés is elérhető már.

A regisztráció alapján átvehető lesz az azonosító kártya, ingyenes kitűző, hűtőmágnes és kedvezményes ebédjegy! Az azonosító kártya ingyenes belépést biztosít a Malomfesztivál aznap esti programjára.

REGISZTRÁCIÓ

Regisztrálni személyesen is lehet a helyi közösség irodájában (munkanapon 6:00-14:00 között), telefonon a 024/799-012-es telefonszámon vagy e-mailben a mzorom@eunet.rs címen.

Megvásárolható emléktárgyakkal és az oromi monográfia új kiadásával is készültek a helyiek. A regisztráció alkalmával az érdeklődő előre jelezheti, mit és mennyit szeretne venni, biztosítva, hogy hozzájut. Oromi címerrel és világtalálkozós logóval ellátott pólót, öngyújtót, tollat, bögrét, kulcstartót, keretezett címert, de helyi pálinkát is lehet rendelni előzetesen.

PROGRAM

Az egész napos program ideje alatt a kirakodóvásárban kézművesek kínálják termékeiket, ajándéktárgyak vásárolhatók, valamint kürtőskalács és borjúpörkölt is a repertoáron szerepel. A gyerekeket légvárral, trambolinnal, csillámtetoválással, arcfestéssel várják. Lovas kocsival a falu és környéke is bejárható lesz a fiákeresek jóvoltából.

 fozoverseny

8:00 Főzőverseny kezdete. Nevezési díj: 500 dinár. Versenyen kívül is várjuk a főzni vágyó társaságokat, de a helyek korlátozottsága miatt a bejelentkezés ajánlott a helyi közösség irodájában személyesen vagy telefonon: 024/799-012, 063/8508049

10:00 Kiállítás-megnyitó az iskolában, old timerek felvonulása a falu utcáiban.

11:00 Ökumenikus istentisztelet és áldásosztás, majd szórakoztató műsor.

Vendégeink: Baráth Emília (operaénekesnő), Szabó Ede (zeneművész), Kovács Frigyes (színművész), Tolnai Ottó (Kossuth-díjas író, költő), Dr. Forró Lajos (történész).

Fellépnek még a helybeli néptáncos gyerekek.

Emléktábla-avatás Bosznai József iskolaigazgató és tanító tiszteletére.

13:00 Ebéd zeneszóval. Az ebéd ideje alatt élő zenével szórakoztatjuk a közönséget, közben a főzőverseny eredményhirdetése.

GYEREKPROGRAM

15.30 Kézműves foglalkozások.

17:00 Sziráczky Katalin előadása.

18:00 A csókai Articsókák fellépése.

19:00 A Zenegér muzsikál a legkisebbeknek.

Érkezésekor keresse fel regisztrációs pultunkat, ahol előzetes regisztrációja alapján átveszi azonosítókártyáját, ingyenes kitűzőjét, hűtőmágnesét és kedvezményes ebédjegyét! Azonosítókártyája ingyenes belépést biztosít Önnek a Malomfesztivál aznap esti programjára!

Regisztrálhat az Oromi Helyi Közösség oldalán!

Jöjjön el augusztus 19-én, ünnepeljünk együtt!

A belépés díjtalan, a szórakozás garantált!

 

Szervező: Orom Helyi Közösség

malom