“ETŰDÖK SZÁNTÓFÖLDRE” – kompozíció/mozgás/színház

TÁBORVEZETŐ: Kiss Anikó, táncos, koreográfus

17Kiss Anikó magyarkanizsa táncos, koreográfus. Szabadúszó. Az állandó úton levés jellemzi. Kanizsa a bázis. 1986-ban született, néptáncolt, majd az Újvidéki Egyetem Jogi Karán tanult. Aztán Pesten szerzett diplomát színházrendező / fizikai színházi koreográfus – rendező szakirányon, Horváth Csabánál. Táncol és koreografál megállás nélkül. Budapesten, Mariborban, Szabadkán, Zentán, Nagyváradon, Marosvásárhelyen, Újvidéken és Belgrádban. Három évig vezette a MadT mozgásszínházi csoportját, 2013 óta mozgás-workshopokat szervez Kanizsára. Már egy egész kis csapat alakult ki körülötte, akik alig várják, hogy a nyarat a csönd városában mozgással, tanulásal és elmélyüléssel töltsék. Ancsa nevéhez fűződik a Streamlet Art Association megalakulása. A mozgás viszi őt, és ő is viszi a mozgást.

A workshop alatt a koreografálás egyik legfontosabb elemével, a térkompozícióval fogunk foglalkozni. Megfigyeljük, értelmezzük, és kreativitásunk segítségével kiaknázzuk az adott tér lehetőségeit, legyen szó bármilyen külső helyszínről (szántóföld, földes út, kert, stb.). A gyakorlatok alatt a kompozíció belülről való érzékelésére is törekszünk. Ezáltal a szereplő fejlesztheti azt képességét, hogy előadói jelenléte közben tudatosan használja a teret, mondhatni „a néző szemével is lássa magát”. Továbbá olyan etűdök létrehozására törekszünk, melyekben a térhasználat és a színházi értelemben vett tartalmi közlés együttesen jelen vannak. A workshop másik fontos része az intenzív mozgás, és ezen belül pedig a szélsőséges dinamikai váltásokra fektetjük a hangsúlyt. Kompozíció, térlátás, improvizáció, partnering, erőnlét, elmélyülés, lendület, nyitottság.
RÉSZTVEVŐK ÉLETKORA: min 16 év, felső korhatár nincs
LÉTSZÁM: 15 fő
RÉSZVÉTELI DÍJ: 50 euro, ami magába foglalja az oktatást, napi két étkezést (reggeli, estebéd), sok kísérőprogramot, illetve egy bérletet a tábort követő Malomfesztiválra.

TÁBORI KÍSÉRŐPROGRAMOK:
– Ismerkedős játékok
– Reggeli jóga Pintér Nikivel
– Mi ez a cirkusz? – Halász Glória dokumentumfilmje a Recirquel társulatról, a filmet közönségtalálkozó követi
– Dr. Lala – Halász Glória dokumentumfilmje Dr. Laláról, a bohócdoktorról, akit a film után tovább lehet majd faggatni
– Malom quiz – quiznight spontán kialakított csapatokkal
– Könyvbemutatók
– Itt a Tanyaszínhááááz
– Ernelláék Farkaséknál filmvetítés
– Koncertek: „Hát persze!” zenekar – merülj el a Bossa Nova dallamaiban, s egyéb meglepetések
– Falusi kincskereső túra, a szabadulószobák mintájára
– Éjjeli mozi retro filmekkel, és rajzfilmekkel. (Sörgyári Capprichio, Szaffi, Vuk, Mézga Család, Tanulmány a nőkről, BelleVillei randevú, és még sok más csemege)
– Beszélgetések irodalomról, színházról

A kísérőprogram csak bővülni fog!!!
Az esti programok mindenki számára nyitottak, és ingyenesek!!!

JELENTKEZNI LEHET: Szerda Zsófinál, a desiresofi@gmail.com e-mail címen. Kérjük a levélben azt is jelezzétek melyik táborban szeretnétek részt venni
JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: Július 25.
MUNKABEMUTATÓ: A fesztivál első napján, augusztus 17.
HOZZ MAGADDAL: sátrat, matracot, takarót, meleg ruhát, vízálló cipőt, saját étkészletet, próbaruhát, jókedvet, véleményt, jógaszőnyeget ha jógáznál reggelente
SZÁLLÁS: sátorban
HELYSZÍN: Orom, az Öreg Malom mellett