TÁBORVEZETŐ:
Molnár Edvárd19243399_1866242636722899_6518889024261477307_o
“1976-ban születtem Szabadkán, érettségi után tanulmányaimat Budapesten, majd Szegeden folytattam angol nyelvtanári szakon. Fotózni 2000-ben kezdetem szegedi egyetemistaként, ahol mentoromtól, Révész Róberttől az analóg fekete-fehér fotótechnika és színpadi fotózás alapjait tanultam. 2001-től 2003-ig a Szegedi Tudományegyetem Hökkentő című egyetemi lapjának fotóriportere voltam, 2002-től külső munkatársa a Hét Nap nevű vajdasági magyar hetilapnak és a Magyar Szó vajdasági magyar napilapnak. 2004-től 2017-ig főállású fotóriporterként dolgoztam a Magyar Szó szabadkai szerkesztőségében. Eközben a magyar sajtóban is jelennek meg fotóim (HVG, Magyar Nemzet, Népszabadság). 2014 januárjától az MTI külsős munkatársa vagyok és jelenleg főállásban a Pannon RTV operatőre. Minden témához riporteri, dokumentarista módon állok hozzá. Kevenc témáim a színház- és jazzfotó. Színpadi fotóimmal több díjat is elhoztam, ezek mellett 2010-ben mint fotóriporter elnyertem a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének az Év Újságírója díját, 2013-ban Szabadka városa Dr. Bodrogvári Ferenc díjjal tüntetett ki és a 2015 Brassaï Sajtófotó pályázat hír- és eseményfotó kategóriában első díjas lettem. A szabadkai Kosztolányi Dezső színház, Népszínház és a Gyermekszínház fotózása mellett több zenei és összművészeti fesztivál hivatalos fotósa voltam/vagyok külföldöm és idehaza.”

S HOGY MIVEL FOGLALKOZTOK MAJD A TÁBORBAN?
– fény és expozíció
– kompozíció
– fotó, sajtófotó, koncertfotó
– autonóm riport
– szubjektív dokumentarizmus feketén-fehéren.
– portfolio review
A tábor végén az ott készült fotókból kiállítás nyílik. A jelentkezéshez írjatok néhány sort magatokról, a fotózáshoz való viszonyotokról, mit szerettek fotózni, milyen gépet használtok, s küldjetek – ne több, mint 5 fotót.
RÉSZTVEVŐK ÉLETKORA: min 16 év, felső korhatár nincs
LÉTSZÁM: 15 fő
RÉSZVÉTELI DÍJ: 50 euro, ami magába foglalja az oktatást, napi két étkezést (reggeli, estebéd), sok kísérőprogramot, illetve egy bérletet a tábort követő Malomfesztiválra.

KÍSÉRŐPROGRAMOK:
– Ismerkedős játékok
– Reggeli jóga Pintér Nikivel
– Mi ez a cirkusz? – Halász Glória dokumentumfilmje a Recirquel társulatról, a filmet közönségtalálkozó követi
– Dr. Lala – Halász Glória dokumentumfilmje Dr. Laláról, a bohócdoktorról, akit a film után tovább lehet majd faggatni
– Malom quiz – quiznight spontán kialakított csapatokkal
– Könyvbemutatók
– Itt a Tanyaszínhááááz
– Ernelláék Farkaséknál filmvetítés
– Koncertek: „Hát persze!” zenekar – merülj el a Bossa Nova dallamaiban, s egyéb meglepetések
– Falusi kincskereső túra, a szabadulószobák mintájára
– Éjjeli mozi retro filmekkel, és rajzfilmekkel. (Sörgyári Capprichio, Szaffi, Vuk, Mézga Család, Tanulmány a nőkről, BelleVillei randevú, és még sok más csemege)
– Beszélgetések irodalomról, színházról

A kísérőprogram csak bővülni fog!!!
Az esti programok mindenki számára nyitottak, és ingyenesek!!!

JELENTKEZZ: Szerda Zsófinál, a desiresofi@gmail.com e-mail címen. Kérjük a levélben azt is jelezzétek melyik táborban szeretnétek részt venni
JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: Július 25.
MUNKABEMUTATÓ: A fesztivál első napján, augusztus 17.
HOZZ MAGADDAL: sátrat, matracot, takarót, meleg ruhát, vízálló cipőt, saját étkészletet, próbaruhát, jókedvet, véleményt, jógaszőnyeget ha jógáznál reggelente
SZÁLLÁS: sátorban
HELYSZÍN: Orom, az Öreg Malom mellett